Top

Hyundai en KNVB gaan strijd
aan met CO2-uitstoot

Hyundai en de KNVB willen samen via het slimme mobiliteitsprogramma GO een bijdrage leveren aan een nog sportievere, maar vooral ook groenere en gezondere wereld. Dat gaan we doen door de uitstoot van schadelijke stoffen, veroorzaakt door het vele voetbal-gerelateerde verkeer, terug te dringen.

Is voetbal dan ongezonder dan wij allemaal denken? Dat niet, maar feit is wel dat in Nederland wekelijks honderdduizenden voetballers, trainers en scheidsrechters op pad gaan om hun sport te beoefenen. En wat dacht je van alle supporters die hun favoriete elftal achternareizen? In totaal gaat het om 33.000 voetbalwedstrijden per week. In deze video zie je om hoe enorm veel kilometers het gaat:

Fan van duurzame mobiliteit

Al die reizende voetballers, scheidsrechters, trainers en supporters zorgen voor een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot, namelijk zo’n 65 kiloton per jaar. Dat moet omlaag, vindt de KNVB. En Hyundai helpt de voetbalbond daarbij. Immers, behalve voetbalsupporter is Hyundai ook groot fan van duurzame mobiliteit. We zijn zelfs al marktleider op het gebied van elektrische mobiliteit en we willen uitgroeien tot het groenste merk ter wereld!

Elektrisch naar uitwedstrijden?

Het mobiliteitsprogramma GO omvat allerlei ideeën en oplossingen om mensen bewuster om te laten gaan met energie en om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Denk bijvoorbeeld aan een autodeelproject waarbij amateurclubs de beschikking krijgen over elektrisch aangedreven Hyundai’s voor het vervoer van (jeugd)elftallen naar uitwedstrijden. Nu is dat nog toekomstmuziek, maar het zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

IONIQ Electric, KONA Electric en NEXO

De line-up van Hyundai telt momenteel drie volledig elektrisch aangedreven modellen: de batterij-elektrische KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstof-elektrische NEXO. De KONA Electric is ’s werelds eerste 100 procent elektrische compacte SUV. Hij heeft een riant rijbereik van 449 kilometer. De IONIQ Electric is een volledig elektrische, ruime sedan die op een volle batterij wel 200 kilometer aflegt. In de NEXO ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Die wordt gebruikt om een elektromotor aan te drijven. De Hyundai NEXO rijdt dus ook volledig elektrisch, zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. Het rijbereik bedraagt maar liefst 665 kilometer.

IONIQ Electric

Meer informatie

KONA Electric

Meer informatie

Hyundai levert alle eco-aandrijflijnen

De elektrische range van Hyundai telt de meest uiteenlopende groene modellen. Behalve de batterij-elektrische KONA Electric en IONIQ Electric zijn dat de waterstof-elektrische NEXO en de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. De laatste twee combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. Hyundai is momenteel het enige automerk ter wereld dat alle verschillende eco-aandrijflijnen commercieel aanbiedt.

Alle elektrische modellen