Als eerste alles weten over deze gedurfde nieuwe SUV? Meld je aan voor de nieuwsbrief. share

Durf anders te zijn.

Het voelt goed om de wereld naar je hand te zetten in plaats van andersom. Bepaal zelf wat bij je past en omarm je eigen stijl. Dat is jouw vrijheid. Het gaat niet om het eindpunt, maar om de weg ernaartoe. Lach. Schreeuw. Geniet. Durf anders te zijn. Net als de nieuwe KONA. Jij rijdt. Jij bepaalt.

Beleef de wereld van de KONA.

Dit is 'm dan, de nieuwe Hyundai KONA!

Hyundai had al twee kanjers van SUV’s – de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson – in zijn portfolio en daar is nu een derde, gloednieuwe SUV bijgekomen: de Hyundai KONA. Met zijn slanke body, hoog geplaatste LED-lampen voor de dagrijverlichting en daaronder geplaatste koplampen, Cascade-grille en tweekleurige lak is de Hyundai KONA een frisse verschijning in de klasse van de compacte crossovers.

Design

Jouw stijl.Raak gewend aan het geluid. Het geluid van de hoofden die je laat draaien.
En van klikkende camera’s. Echte stijl is bewust jezelf zijn. Origineel, net
als de geheel nieuwe KONA. Ontworpen om verlangen te creëren.
Met een vormgeving die vanbinnen harmonieus is
en vanbuiten verrast met expressieve lijnen
en een stijlvol rauw randje, waardoor
hij anders is dan alle andere
in zijn segment. Dare to
make a noise.

Belangrijke mijlpaal

Bij de wereldpremière in Milaan benadrukte Hyundai dat de KONA niet zomaar een nieuwe toevoeging aan Hyundai’s SUV-aanbod is. De onthulling van het nieuwste familielid is een belangrijke mijlpaal in Hyundai’s missie om rond 2021 de grootste Aziatische autobouwer in Europa te worden. Tussen nu en 2021 lanceert Hyundai in totaal dertig nieuwe modellen en afgeleiden om dat doel te bereiken.

Ruim 1,4 miljoen SUV’s

Sinds de introductie van de eerste generatie Hyundai Santa Fe in 2001 heeft Hyundai in Europa al meer dan 1,4 miljoen SUV’s verkocht. De Hyundai Tucson is sinds de lancering in 2015 de snelst verkopende SUV van Hyundai in Europa met meer dan 200.000 verkochte exemplaren. De nieuwe Hyundai KONA, ook een échte SUV, komt uit in het B-segment.

Familiegezicht van Hyundai

De Hyundai KONA is direct herkenbaar als Hyundai. Zo bepaalt de Cascade-grille ook op deze SUV het nieuwe familiegezicht van Hyundai. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst, waardoor het front van de Hyundai KONA zeer krachtig oogt. De zilverkleurige accenten – gebruikt rond de mistlampen, de luchtinlaten en de skidplate achter – benadrukken het stoere karakter van de KONA.

Dynamisch

Jouw kracht.Jij bepaalt jouw leven. Dus stap in en ervaar hoe dat voelt. Arriveer op je
bestemming met altijd een grote glimlach op je gezicht. De nieuwe
KONA levert een indrukwekkende 129 kW (176 pk) en een
4x4-ervaring om volop van te genieten.

Jouw grenzen.

De gebaande paden volgen kan altijd nog. Ga de uitdaging aan
en bepaal zelf je route. Explore your limits.

Tien exterieurkleuren

Met de tweekleurige lak en de keuze uit tien onderscheidende exterieurkleuren maken de KONA nog unieker. Het dak is leverbaar in de kleuren Phantom Black of Dark Knight (donkergrijs) en voor het exterieur zijn de kleuren Phantom Black, Chalk White, Lake Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Ceramic Blue en Velvet Dune (lichtgrijs) leverbaar. In totaal ontstaan er zo twintig verschillende kleurencombinaties.

Iedereen zijn eigen stijl

Het fraaie design van het exterieur zie je ook terug het interieur. Dankzij diverse kleurenthema’s kan iedereen zijn eigen stijl kiezen. Er is keuze uit Orange, Lime en Red. Deze kleuren komen terug rond de luchtroosters, schakelpook, de sierring rond de startknop en de stiksels op de stoelen en het stuurwiel. In het geval van Lime en Red zijn ook gekleurde gordels leverbaar.

Interieur van de Hyundai Kona
Draadloos opladen via console
Draadloos opladen

Laat de laadkabel gerust thuis! Nee, je hebt hem echt niet nodig. Met het draadloze laadstation in de middenconsole kun je eenvoudig een compatible smartphone opladen. Zonder rommelige draden.

Kleuraccenten in het auto-interieur, zoals van de Hyundai Kona
Kleuraccenten

Verfijnd stikwerk in contrasterende kleuren, op zowel de stoelen als het stuurwiel – slechts één van de vele hoogtepunten. Met de kleurpakketten kun je het interieur van de Hyundai KONA personaliseren naar jouw eigen smaak.

Head-updisplay met goede leesbaarheid en helderheid
Head-updisplay

Met de beste helderheid in zijn klasse en dus optimale leesbaarheid, helpt onze nieuwe head-updisplay je veilig door het verkeer. De display projecteert belangrijke informatie – zoals de snelheid, navigatieaanwijzingen en waarschuwingen – precies in je blikveld.

Touchscreen interface - Hyundai Kona
8-inch touchscreen

Groot en duidelijk, met geïntegreerde 3D-navigatie, media en connectiviteitsvoorzieningen met Apple CarPlay™ en Android Auto™, zodat je je smartphone via het scherm kunt bedienen. Inclusief 7 jaar een abonnement op LIVE Services, met real-time verkeersinformatie, weerberichten en informatie over snelheidscamera’s.

Turbobenzinemotoren

Er is keuze uit twee krachtige en uiterst efficiënte turbobenzinemotoren. De gedownsizede turbobenzinemotor 1.0 T-GDI met 88 kW (120 pk) en een koppel van 172 Nm is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De tweede turbobenzinemotor is de nieuw ontwikkelde 1.6 T-GDI met 130 kW (177 pk) en 265 Nm trekkracht, gekoppeld aan een door Hyundai zelf ontwikkelde zeventraps 7DCT-automaat met dubbele koppeling. Met deze krachtbron én transmissie accelereert de KONA in slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Turbobenzinemotor

Nieuwe dieselmotoren

In de zomer van 2018 introduceert Hyundai nieuwe generatie 1,6-liter turbodieselmotoren in de KONA, leverbaar met een handgeschakelde zesbak óf 7DCT-automaat. De eerste versie heeft een vermogen van 85 kW (115 pk) en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak én voorwielaandrijving. De sterkste dieselvariant heeft 100 kW (136 pk) en maar liefst 320 Nm trekkracht. Hyundai koppelt deze dieselmotor aan een 7DCT-automaat met naar keuze vóór- of vierwielaandrijving.

 Veiligheid

Jouw
bescherming.Het leven is soms moeilijk. Maar we helpen je je doel te bereiken – veilig en op tijd. De nieuwe KONA is voorzien van de nieuwste actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Hij voldoet daarmee aan de hoogste
Europese veiligheidseisen. Onze nieuwe head-updisplay
zorgt voor veiligheid: hij projecteert belangrijke
informatie – zoals snelheid, navigatie-
aanwijzingen en eventuele,
waarschuwingen – direct
in je blikveld.

HYUNDAI SMART SENSE

Rijd veiliger en comfortabeler. De Hyundai KONA is voorzien van Hyundai Smart Sense-assistentiesystemen en staat daarmee in de top van zijn segment. Van automatisch remmen of snelheid minderen tot aan het signaleren van voertuigen in de dode hoek – Smart Sense waarschuwt voor alle mogelijke gevaren rondom de auto.

Autonomous Emergency Braking (AEB)
Autonomous Emergency Braking (AEB) met voetgangersdetectie

AEB houdt via de camera en radarsensor het verkeer voor de auto in de gaten. Als het systeem het risico op een aanrijding detecteert, met een voertuig of een voetganger, dan waarschuwt het je en vermindert zo nodig de snelheid van de auto of brengt hem zelfs tot stilstand.

Lane Keeping Assist System (LKAS)
Lane Keeping Assist System (LKAS)

LKAS is standaard en maakt eveneens gebruik van de camera op de voorzijde van de auto om de wegmarkering te monitoren. Als je onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten, waarschuwt LKAS je en stuurt het de auto terug in zijn rijbaan.

LED Lighting Technology
LED Lighting Technology

High Beam Assist detecteert in het donker zowel tegemoetkomende voertuigen als voorliggers. Het schakelt over van grootlicht naar dimlicht als dat nodig ofwel mogelijk is. Static Bending Light verlicht de bocht als je instuurt, wat het zicht in de duisternis verbetert.

Driver Attention Alert (DAA)
Driver Attention Alert (DAA)

Deze standaardvoorziening analyseert en monitort voortdurend je rijgedrag. Zodra het vermoeidheid of afleiding bij je opmerkt, trekt DAA jouw aandacht met een geluidssignaal en een pop-up-waarschuwing in het dashboard, waarmee het je een pauze adviseert.

Connectiviteit

Jouw expressie.

Ga online in de stad. Of ga offline en off-road en zet de muziek lekker hard. Het premium sound system klinkt fantastisch, waar je ook gaat. Wat je ook wilt ontdekken en wat je drive ook is, de nieuwe KONA biedt je de connectiviteit die je verwacht en de technische innovaties die jouw leven makkelijker maken, zoals een head-up display, Apple CarPlay* en Android Auto*. Express yourself.

*Apple CarPlay™ is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc., Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.

Jouw connectie

Als eerste alles weten over deze gedurfde nieuwe SUV? Meld je aan voor de nieuwsbrief. share

close

The image may differ from the actual product.
contact Neem
contact op